16 899 Kč
Moderní, elektrická udírna dragON s generátorem kouře dragON Jet 1 a příslušenstvím je univerzální, vysoce kvalitní sada, která zajišťuje komfort používání a vynikající kulinářské efekty. Stačí připojit udírnu, na displeji nastavit teplotu a dobu uzení a spustit generátor kouře. Uzení za tepla a za studena – udírna je ideální pro všechny možnosti uzení: za studena, za tepla i za tepla, dále pro pražení a sušení (rozsah teplot od 0 do cca 135°C).Vestavěný ovladač s externím digitálním ovládacím panelem – snadné a přesné nastavení vhodné teploty a doby uzení.Vše v jedné sadě – udírna s vysokým topeništěm, rošt, kovové nosníky a háky, vyvíječ kouře s elektrickým čerpadlem, štěpka, odolný kryt.Kvalita, kterou oceníte – design zajišťuje mj. dobrá těsnost a tepelná izolace (dvojité, vnitřně izolované stěny), prosklené dveře s těsněním a nastavitelným přítlakem.Inovativní elektrický generátor kouře dragON Jet 1 (patent Browin) – zajišťuje optimální distribuci kouře.Přídavná, vnější miska na tuk – pohodlné odvodnění přebytečného tuku z odkapávací misky z udírny. Tohle je opravdový hit! Elektrická udírna dragON se vyznačuje vysokou kvalitou, moderní konstrukcí a atraktivním designem. V kombinaci s inovativním elektrickým generátorem kouře dragON Jet 1 (patent Brwin) splní očekávání každého uživatele. Tato praktická sada je ideální jak pro začátečníky, tak pro ty, kteří již mají s kouřením zkušenosti. Je vhodný pro všechny možnosti uzení – studené, teplé i horké, stejně jako pro pražení a sušení. Uzená šunka, sýr nebo losos uzený za studena – tyto a další produkty s jedinečnou vůní a chutí si připravíte sami! Objem 65 l, umožňující uzení cca 8 kg náplně. Sada obsahuje rošt, ocelové nosníky (4 ks), udící háky typu S (5 ks) a 2 balení kuřáckých chipsů. Kvalitní digitální ovladač umožňující přesnou regulaci teploty uvnitř udící komory a nastavení doby uzení. Teplotní rozsah: 38–135°C, nastavení času: od 00:01 do 24:59 hodin. Dobrá tepelná izolace, která eliminuje nadměrnou kondenzaci vody v udírně. Dvojité stěny, izolované zevnitř. Odvětrávací komínek (výška 30 cm) s nastavitelným přívodem vzduchu zajišťující lepší cirkulaci a odvod kouře a také větší čistotu pouzdra při uzení. Dvířka s těsněním a sponou zajišťují snadné zavírání a těsnost. Další výhodou je možnost nastavení přítlaku dvířek pomocí speciálního pantu umístěného v horní části udírny. Sklo ve dvířkách komory umožňuje pohodlný výhled do vnitřku udírny a lepší kontrolu procesu uzení. Nastavitelné nohy usnadňují stabilní umístění udírny na jakémkoli povrchu. Speciální konstrukce krytu ohřívače zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty v komoře a účinně chrání ohřívač před kontaminací plazmou z uzených produktů. Dvě odkapávací misky včetně praktické vnější vaničky – vyjímatelná, snadno se vyprázdní a umyje. Přebytečný tuk z vnitřního plechu je odváděn do tohoto plechu. Jedinečný generátor kouře na trhu s inovativním, patentovaným designem a účinným elektrickým čerpadlem, které zajišťuje optimální distribuci kouře. Čerpadlo s nastavitelným průtokem kouře je umístěno na základně tak, aby přenášelo své vibrace na válec. Dřevní štěpka díky tomu při spalování nevisí. Speciální adaptér umožňuje snadné a rychlé spojení generátoru kouře s udírnou. Vyvíječ kouře pojme cca 450 g dřevěné štěpky. Toto množství poskytuje cca 3–4 hodiny. práce (v závislosti na nastavení průtoku vzduchu regulátorem čerpadla), bez nutnosti přikládání dřevní štěpky. Tento generátor umožňuje studené uzení (při vypnutém topení) bez nutnosti dokupování a montáže dalších konstrukčních prvků! Vysoký krb (30 cm) se velmi snadno instaluje a demontuje. Má tlumič, který umožňuje regulovat hustotu a proudění kouře. Umožňuje vám vytvořit ideální podmínky pro kouření, přizpůsobené vašim preferencím. Udírnu pohodlně uložíte do přiloženého odolného krytu. Profesionální udírna na léta – nabízíme další příslušenství a náhradní díly. Jednoduchá montáž, snadné použití – návod je součástí udírny, generátoru kouře a čerpadla. POZORNOST! Přečtěte si prosím pozorně tyto pokyny a dodržujte doporučení pro bezpečnou instalaci, používání, čištění a údržbu těchto zařízení. Před prvním uzením je třeba udírnu „vypálit“, tedy udit bez použití potravinářských výrobků. Parametry:Rozměry udírny (bez generátoru, krbu a vnějšího tácu): 40×43×81 cm (hloubka x šířka x výška)Hmotnost (bez generátoru): 21 kgVýkon: 650 WNapětí 220–240 V / 60 HzTeplotní rozsah: od +38 do +135⁰CÚprava času: od 00:01 do 24:59 hodinVýkon čerpadla generátoru: 5WPrůtoky čerpadla: 2×3,5 L/min Součást balení:udírnaovládací panel ovladačeodvětrávací komínek s regulovatelným přívodem vzduchuodkapávací miskazadní odkapávací miskaroštocelové nosníky (4 ks)uzenářské háčky typu S (5 ks)dřevěné opilky (2 balení)pouzdrodragON Jet 1 generátor kouře s adaptérem, čerpadlem a hadiceminávodvnitřní plášť: nerez Tip – jaký způsob kouření zvolit? Existují tři základní způsoby uzení: studené uzeníteplé/horké uzeníuzení s opékáním (charakteristické pro BBQ [barbecue]) Studené uzení: Obvykle probíhá při teplotě do 25⁰C a trvá několik hodin až 14 dní. V závislosti na potřebách se použije vhodná hustota kouře. Obvykle by rychlost jeho proudění měla být v rozmezí 6–15 m za minutu. Tento způsob uzení se používá především u produktů, které mají být dlouhodobě skladovány nebo zrát, protože kouř proniká do produktu hluboko a pomalu jej konzervuje. Uzená masa podrobená této metodě se suší rovnoměrně a účinek je vynikající i při dlouhodobém zrání. Teplé/horké uzení: Jedná se o dopad na výrobek kouřem při teplotě nad 25⁰C. Jsou zde dvě akceptované horní teplotní limity – uzení do přibližně 45⁰C se nazývá teplé uzení a do 60⁰C se nazývá horké uzení. V případě horkého uzení můžeme produkty upéct v samotné udírně, čímž se teplota v udírně zvýší až na 80–90⁰C. V případě pečení můžete odpojit generátor kouře a ovlivnit produkt pouze teplotou. Bez ohledu na to, jaký typ uzení si vyberete, pamatujte, že se jedná o konečný proces a základem je správná příprava výrobků k uzení a jejich velmi dobré vysušení před uzením (nebo sušením v udírně), což má velmi pozitivní vliv na kvalitu uzených mas a zabraňuje jejich překyselení. Návod v záložce „Ke stažení“