6 290 Kč
Sada nožů v dřevěném bloku z řady TWIN Gourmet. Tato série má klasické nýtované rukojeti a je určena pro domácí kuchaře, kteří chtějí, aby jejich nůž byl výjimečný. Speciální mix nejkvalitnější oceli s ideálním poměrem uhlíku a chromu zaručuje nejlepší vlastnosti. Nože jsou vytvrzeny speciální technologií Friodur® (tvrzení mrazem) a nože jsou tak tvrdší a odolnější ke korozi. Nože jsou vyrobeny technologií Sigmaforge z jednoho kusu oceli s bezchybnou geometrií. Každý nůž je optimálně vyvážený a tím je práce s ním pohodlnější a bezpečnější. Sada obsahuje: Kuchařský nůž – délka čepele 20 cm Plátkovací nůž – délka čepele 16 cm Univerzální nůž – délka čepele 13 cm Nůž na zeleninu – délka čepele 10 cm Ocílka – délka 21 cm Blok z bukového dřeva
Zwilling J.A. Henckels Solingen Firma Zwilling J.A. Henckels Solingen zahájila výrobu roku 1731 a od té doby uvádí na trh jedny z nejkvalitnějších nožů. Mezi produkty firmy Zwilling J.A. Henckels Solingen patří i nůžky, nádobí, příbory a řada dalších kuchyňských doplňků. Firma klade nemalý důraz na kvalitu. K výrobě využívá nejkvalitnější materiály, aby jejich výrobky byly opravdu prvotřídní.
Údržba nožů Zwilling Mytí a čištění Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno.Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky. Krájecí podložka Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří. Ostření / broušení Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen – Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů. Bezpečné uložení Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože. Správný nůž Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.