Výrobce | Royalty Line |
Materiál | Nerezová ocel |
Objem | 4 litry |
Tlakový hrnec může být** revolucí ve vašem jídelníčku** . Existuje řada zdravých a dobrých jídel, které nevaříme jen proto, že nemáme chuť trávit hodiny u sporáku. Díky „papiňáku“ se může doba přípravy jídla zkrátit až o 70 % a i náklady půjdou dolů .
Řada DST krom toho nabízí takzvané "2 rychlostní vaření ". Znamená to, že si můžete vybrat, pod jakým tlakem budete vařit. Zelenina se totiž uvaří stejně dobře i při nižším tlaku a zůstane zachováno více živin. Naopak maso či luštěniny potřebují větší tlak, ty je lepší vařit na stupeň II.
Vezměme si takovou červenou řepu : když se oprostíme od vzpomínek na to červené cosi, co mělo obohatit oběd ve školní jídelně, objevíme úžasnou plodinu, která je velice prospěšná našemu zdraví, nabízí řadu možností přípravy a v neposlední řadě za ni v syrovém stavu zaplatíte doslova pár korun. V tlakovém hrnci je pak uvařená za dvacet minutek a můžete tvořit: když přidáte kompotovanou mrkev s hráškem, vajíčko, trochu soli, pepře a olivového oleje, máte skvělý vyvážený salát . Labužníci nedají dopustit na její kombinaci s kozím sýrem a ořechy. Lahodné je i carpaccio s mozzarelou. Skvělá je ji jako příloha s nízkým glykemickým indexem a bez obsahu sacharidů!
Další opomíjenou lahůdkou je cizrna . Opět zdraví velice prospěšná a chuťově zajímavá surovina , která si cestu na náš stůl teprve hledá. Cizrnu (předem namočenou) připravíte za půl hodinky. Následně můžete smíchat se sezamovou pastou, česnekem, solí, kmínem a máte svůj vlastní domácí hummus . Můžete rovněž přidat koriandr, cibuli, česnek a máte základ pro další arabskou specialitu - falafel . Můžete si také vyrobit alternativní mlsání k vínu – cizrnu posolíte, opepříte (cayenským pepřem), trochu pokapete olejem a dáte do trouby na 30 minut. Tělu udělá mnohem lépe než nějaké brambůrky či buráky!
A pak tady máme i klasiku: hovězí po francouzsku – 1 kg hovězího masa, 2 cibule, 200 g anglické slaniny, 1 plechovka rajčat, 4 mrkve, 1 l vývaru, 4 dl červeného vína, olivový olej, snítka tymiánu, 1 bobkový list, sůl a pepř. Nejprve opečeme maso, poté cibuli s mrkví na kolečka, přidáme slaninu na kostičky, vrátíme maso, zalijeme vínem, vývarem a za 45 minut máme oběd à la française.
Kdo rychlost určitě ocení jsou maminky s dětmi. Mrkvička s brambůrkem je hotová rychleji, než převlíknete špinavé kalhoty. Pak už stačí tyčový mixér a je navařeno. Stejně tak** rýže** – tu ještě můžete trochu zpestřit tím, že nejprve osmahnete v hrnci na másle cibulku poté přidáte rýži, řekněme dva hrnky, pět hrnků vývaru a vaříte 6 minut od okamžiku, kdy začne unikat pára. Pak přidáte hrnek hrášku (klidně mraženého) a můžete i posypat sýrem. Testováno na vlastních dětech !
V minulosti býval tlakový hrnec složitá a někdy i nebezpečná záležitost. To už neplatí pro moderní tlakový hrnec od Royalty Line, který má 6 různých bezpečnostních prvků a zavírá se jednoduchým otočením rukojeti. K vypuštění páry pak opět stačí otočit páčkou, vypustit páru a pootočit rukojetí.
Vařené jídlo zůstává přírodní a chutné, vitamíny a přírodní aroma zůstává zachováno.
Tlakový hrnec dodáváme se srozumitelným návodem k použití v českém jazyce.
Vlastnosti tlakových hrnců Royalty Line: