Keramika výborně vede teplo a proto vařením, zapékáním a pečením v keramice dosáhnete ekonomické přípravy jídel, pokrmy ""dojdou"" – zdroj vypínáte s předstihem. Nádoby z keramiky mají dlouhou životnost a při správném zacházení Vám vydrží několik let. Je ale nutné dodržovat určité zásady manipulace s nádobím. Výrobek má velmi vysoké pnutí, nesnáší proto okamžité rychlé teplotní změny – tepelný šok. Mezi formou a dnem trouby musí být zajištěno proudění vzduchu, takže vždy pokládejte výrobek na mřížku. Je nutné dát studenou formu do studené trouby a pak teprve zapnout. Max. teplota do trouby pro pečení 180 – 200 °C. Lze ji použít v MVT. Rozměry: pr. 24 cm, v. 12 cm, š. s uchy 28,5 cm. Doporučujeme použití kuchyňské chňapky.